Crémant d'Alsace

Doos CremantGRONINGEN - Nederlanders drinken het hele jaar door steeds vaker mousserende wijn. Toch blijft december onze meest bruisende maand. Steeds vaker kiezen we voor een ander type bubbel dan Champagne, zoals een Crémant d'Alsace.

Door het klimaat, de bodemsoort en sommige overeenkomstige druivenrassen kunnen ze in de Alsace prachtige Crémants maken die een grote gelijkenis vertonen met een Champagne.

Bij het maken van Crémants wordt de ‘'méthode champenoise'' (het twee keer laten vergisten van stille wijn) toegepast. De bubbel mag alleen geen Champagne heten, omdat de druiven niet in de Champagne groeien, maar in de Alsace.

Een Crémant is lekker om zo te drinken, maar door zijn frisheid en zachte fruittonen is de wijn een ideale gastronomische begeleider. Van koude of warme voorgerechten tot vis, schaal- en schelpdieren. En van wit vlees en wild tot nagerechten en zelfs sommige kaassoorten (Brie en Camembert).

© Nationale Horecagids

Reacties:

Ook uw ervaring geven? Meld u aan of log hier in indien u al klant bent.

Een combidoos samenstellen

Nu is het ook mogelijk uw doos wijn zelf samen te stellen! Wilt u verschillende soorten wijn proeven of vindt u 6 flessen van dezelfde soort te veel, kies dan voor een combidoos.

U bepaalt de inhoud van een doos met minimaal 6 flessen geheel naar eigen wens. U hoeft alleen een opgave van uw specifieke wens te doen middels het contactformulier. Vervolgens ontvangt u een bevestiging van de bestelling en het factuurbedrag en na ontvangst van de betaling wordt de wijn bezorgd.

Onder de 18 niet drinken